Sieg Heil! чи Слава Україні!


Річниці з дня народження Степана Бандери присвячується.

Чи правомірно вважати колабораціоністами всіх тих, без винятку, хто в часі Другої світової носив однострої Вермахту?
На адресу Організації Українських Націоналістів (ОУН) та її членства, у зв'язку зі створенням Дружин Українських Націоналістів (ДУН), які проходили військові виправи в німецькому війську, такі закиди не вщухають.
Чи наважився би хтось із хулителів ОУН, звинувачувати в цьому, скажімо Макса Отто фон Штірліца? А він носив однострій старшини SS. Усі усвідомлюють, що радянський шпигун Всєволод Владіміров, прототип літературного та кіношного героя, виконував завдання свого командування. Таких «нацистів» і в партії, і в армії було чимало. Розвідки багатьох країн мали серед гітлерівців своїх квазіфріців із «Залізними хрестами» на шиї.

Курені «Нахтіґаль» та «Ролянд», хоча й відмінне за суттю явище, але не виняток. Створені наказом ОУН (б), як майбутнє ядро українського війська, вони були направлені керівництвом Організації для проходження військового вишколу (і тільки). З переспективою, що німецька військова підготовка та набутий досвід допоможуть їм у здобутті незалежності України власними силами без сторонньої допомоги (!). ДУН із цим завданням успішно впорались. І саме на базі їх оргскладу постала Українська Повстанча Армія (УПА), яка повела боротьбу і з «Третім райхом», і з «Третім Римом» водночас.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте