Діагноз: "невиліковні"


Шизофренія
(від гр. ????? — «розколюю» і ???? — «розум») — це страшна хвороба, котра характеризується погіршенням сприйняття реальності і значною соціальною дисфункцією. Хворий ніби будує свою персональну реальність, де діють інші закони, відмінні від законів нашого світу. Ця реальність затягує хворого все глибше, і на розвинених стадіях його життя перетворюється на мариво. Він живе в іншому світі, і зовсім байдужий до наших цінностей та реалій.
При шизофренії зустрічаються різні види марення, але типовими саме для шизофренії є: Синдром Кандінського-Клерамбо. Пацієнт вважає, що хтось вкладає йому в голову думки, впливає на тіло, примушує здійснювати вчинки. Знаходить у книгах, періодиці і так далі приховані повідомлення, адресовані особисто йому. Взагалі хворий постійно ставить себе в центр всесвіту і шукає якісь «знамення» своєї винятковості в тій чи іншій формі.

Також шизофренікам притаманний конфлікт «соціальних упереджень і манії переслідування». Виникає унаслідок того, що будь-яка людина, що знаходиться в конфліктній ситуації, живе в «бойовому» режимі і підозріло ставиться до всього оточуючого.
Іноді присутня незвичайна творча «плодючість». Автор, хворий на шизофренію, деколи може здатися недосвідченому глядачеві (слухачеві, читачеві і т. д.) дуже цікавим автором, що дуже живо поєднує те, що не поєднується, про що інші бояться навіть говорити і так далі.
Деякі схильні до вбивств на ґрунті фанатизму (релігійного, політичного тощо).
Медики виділяють кілька форм шизофренії: проста, параноїдна, гебефренична, кататонічна, недиференційована. Кожна форма має свої особливості прояву та перебіг захворювання.
Учені запропонували багато гіпотез причин хвороби, але однозначного пояснення дотепер немає. Методи лікування діють погано та суперечать один одному за змістом. (За матеріалом з Вікіпедії).
У серпні 2009 року з геріатричного закладу для психоневрологічно хворих, що в с. Череш на Буковині, втекли два особливо небезпечні пацієнти тов. Ульянов В. І. та тов. Джуґашвілі Й. В. До лікувального закладу з діагнозом «шизофренія» вони потрапили в 1956 році. Там проходили курс лікування (безуспішно). Втекли через недогляд санітарів.
А нещодавно, втікачів повернули до лікарні їхні далекі родичі. Буває й таке.


Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте