У "цісаря" параноя?

(Пост для чернівчан)
У 2009 році в сквері по вулиці Мирона Кордуби в Чернівцях було встановлено бронзовий пам'ятник Францу-Йосипу І. Авторство належить чернівецьким скульпторам Володимиру Цісарику і Сергієві Іванову. Монумент споруджено коштом Арсенія Яценюка — одного з далеких нащадків августійшої особи.

Нещодавно біля пам'ятника Його Цісарській і Королівській Величності, апостольському королю Єрусалиму, цісарю Австрії, королю Угорщини, Чехії, Ломбардії, Венеції, Далмації, Хорватії, Словенії, Галіції та Володимирії, Іллірії, ерцгерцогу австрійському, великому князеві Трансільванії, Тоскани і Кракова, князеві Лотарингії, Зальцбурга, Стирії, Каринтії, Країни, Буковини, Парми, Модени, П'яченци, Фріули, Раґуци, Цєшина, Верхньої та Нижньої Сілезії, маркграфові Моравії, князеві-графові Тиролю і Кобура, відбулося незвичайне дійство.
Після того, як навколо пам'ятника була помічена негативна аура, відома ясновидиця та медіум Тетяна, на прохання не менш відомого чернівецького австрофіла, провела спіритичний сеанс і викликала дух бронзової скульптури. 
Монарша химера встигла повідати, зокрема, наступне: «За життя, він був не з боязких. Під час військових дій, скажімо, нехтуючи небезпекою, неодноразово з'являвся на бойових позиціях верхи і при шаблі, щоб піднести бойовий дух свого війська. Часто прогулювався вулицями Відня без охорони… А зі мною коїться щось незрозуміле. Мене ні на мить не полишає відчуття, що за моєю персоною постійно слідкують. Я відчуваю за своєю спиною чиюсь таємничу і гнітючу присутність. І, як на зло, не можу навіть повернути голови… — поділився власними тривогами пам'ятник найяснішому цісареві. — Мо', гадають, що я, разом з Арсенієм, в опозиції до влади?».

4 коментарі

Маріанна Антонюк
нехай не переймається, раптом що — політичний притулок йому десь та нададуть на теренах колишньої імперії :)
Роман Жахів
Піди, та скажи йому сама :-)
Анатолій Кримський
Цікаво було б карту, тобто мапу подивитись зі згаданими землями. Зокрема цікавить: де знаходиться Володимирія.
Роман Жахів
Володимирія — це сучасна Волинь. Походить від назви головного міста князівства — Володимир — тепер Володимир-Волинський.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте