"9 травня"

Відомий данський кінорежисер та сценарист Ларс фон Трі?єр зацікавився подіями 9 травня 2011 року ві Львові.

«Ларс фон Трієр — один із засновників чи не найпровокативнішого руху у сучасному кінематографі „Догма 95“, у рамках якого він поставив фільм „Ідіоти“ (1998).
Роботи Ларса фон Трієра неодноразово отримували нагороди. Зокрема, він 8 разів був номінований на „Золоту пальмову гілку“ на Канському кінофестивалі (1984, 1991, 1996, 1998, 2000, 2003, 2005, 2009 років), а у 2000 році отримав її за фільм „Та, що танцює у темряві“. Також стрічки режисера було відзначено трофеями Європейської кіноакадемії, Сезару, Золотого глобусу та „Оскара“ (останні дві за музичну драму „Та, що танцює у темряві“, в якій головні ролі виконали Катрін Денев та ісландська співачка Бйорк, яка згодом отримала приз Канського фестивалю як найкраща актриса)».
Як стало відомо, метр має намір приїхати до «столиці Галичини» 22 червня цього року й сподівається відзняти матеріал до свого нового кіна.
Нагадуємо, що цього дня проросійські сили спробують «взяти реванш» за невдалу спробу показати «льВІВЦЯМ» — хто є господарем в хаті».
«Якщо в мене набереться достатньо яскравого матеріалу, — зазначає митець, — «Девятая рота» Бондарчука, здаватиметься вам мелодрамою".
А Ларс вміє...
P.S.
Як називатиметься кінострічка ще невідомо. Можливо, «9 травня», а, може, "Ідіоти — 2"… Але, здається, Добкін будь-що прагне стати її головним героєм.

4 коментарі

Роман Жахів
П. Симоненко теж збирається До Львова на 22 червня, та ще й свого дружка Зюганова прагне прихопити. Усі хочуть грати в кіні.
Юрій Щур
Сдайотся мне гаспада, ето будєт камєдія
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте