Казки стають дійсністю


Схоже, що ера скляних свічад — незамінних помічників, кожного, хто турбується про свою зовнішність, добігає завершення.
На жаль чи на щастя, як кому, але новітні технології невпинно витісняють із нашого побуту те, без чого ще вчора, здавалося, нам просто не обійтися.
Пригадаймо собі, в зв'язку з цим, казку братів Якоба й Вільгельма Гріммів — «Білосніжка та сім гномів». У Ети — злої мачухи, є чарівне люстерко, яке вміє розмовляти; дає поради; показує те, що відбувається десь на далекій відстані.
Вчора — це казка, а сьогодні?
Хто бачив кінострічку «Диявол носить «Prada», міг помітити епізод, у якому жінка службовець підмальовує вуста помадою, дивлячись на своє відеовідображення в «Skype».

Не важко спрогнозувати, що вже в недалекому прийдешньому, в тому ж «Skype», з'явиться програма, яка не тільки передаватиме зображення, а й підказуватиме чи пасує обраний колір помади, тіней і таке інше. А там і до портативних LCD-люстерок недалеко. Хоча б і на тильній стороні мобільних телефонів. Такі собі «Make-up»-навігатори. А в приміщеннях, місце мовчазних скляних дзеркал займуть говіркі плазмові друзі всіх чепурунів майбутнього.
А там вже буде зовсім інше «задзеркалля», ніж було досі… Чи не так, Льюісе?

 
 

2 коментарі

Інга Кейван
Так воно і є. Якимось чином наші предки, напевно, все ж зазирали у майбутнє (а, може, в минуле). Лише подавали все у зрозумілих їм образах. Я теж над цими речами давно розмірковую :-)
От, наприклад, згадаємо казки, де з'являється тарілка, на якій крутиться яблуко; з'являється у результаті зображення, інформація про людей, територію і т.д. Тут одразу ж напрошується компанія «Apple» та її продукція :-)
Роман Жахів
А паралелі з «гориничем», котрий вимагав сотні людських жертв у свою палаючу пельку і крематорії «бухенвальдів»?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте