Червона свитка


Верховна Зрада України зобов'язала всі держустанови в країні, на День перемоги 9 травня поруч з державними синьо-жовтими прапорами вивішувати червоні ганчірки — «прапори СРСР».
Здавалося, що криваві жахіття, які й символізує серпасто-молоткаста фана, канули в Лету після розпаду більшовицької імперії, а кумачі були, безповоротно, подерті на онучі. Але «… с тех пор каждый год, и как раз во время ярмарки, чёрт со свиною личиною ходит по всей площади, хрюкает и подбирает куски своей свитки».
Подейкують, що в парламентських кулуарах гуляла думка про відновлення СМЕРШу*, практики червоного терору, масових арештів та депортацій українців, як данина пам'яті «сталінскім орлам» «спасшим Європу от корічнєвой чуми». Але на загал вона так і не була озвучена.
Back in uSSr?

*СМЕРШ (абревіатура початкових букв гасла рос. Смерть шпионам!) — відділ контррозвідки народного комісаріату оборони (НКО) СРСР. СМЕРШ був сформований для оборони тилу Червоної Армії, боротьби з дезертирством, шпигунами і диверсантами, а також виконував репресивні функції серед військовослужбовців та мирного населення. uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%9C%D0%95%D0%A0%D0%A8

13 коментарів

Михайло Шморгун
А може най собі тішаться? Може краще не реагувати на явні провокації? Це тільки підсилить їх консолідацію!
Роман Жахів
Йдеться, Михайле, не тільки про повернення символіки, але й практики СРСР.
Михайло Шморгун
З практикою СРСР можна ефективно боротися тільки якоюсь новою практикою… Боротися треба,- це однозначно… Але методи? Протиставляти себе тим 90 річним дідусям ( я з своїм дуже багато сперечався, щось йому аргументовано доводив, але вкінці зрозумів, що то намарно і не потрібно — люди повинні у наш час в щось вірити, най навіть у речі "історично неправильні" ) — це не вихід.
Для боротьби з практикою СРСР допоможе новітня мулька — інтернет, саме тут захована «смєрть кащея». Це моя думка
Максим Козменко
Вони дійсно роблять розкол між українцями. А «най собі тішаться», «явні провокації» — пане Михайле, це не дідки з бабками придумали, це законодавчий орган втнув таке! Я, будучи правнуком того, хто був під червоним знаменом зісланий у Сибір за те, що він завідував бібліотекою в сільському клубі, відмовляюся погоджуватися з таким рішенням. І, тим паче, виконувати його. Закликаю всіх державних робітників і службовців саботувати таке суперечливе рішення Верховної (з)Ради.
Святослав Вишинський
Є нічим необгрунтована підозра, що в містах Західної України — і першочергово у Львові — пройде кампанія з ліквідації червоної тканини в місцях її публічної демонстрації. Варто очікувати ексцесів та великої кількості знищеної або зниклої безвісті тканини.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте