Фільтруй..!

"Хто сам без гріха, хай першим кине камінь!"

З 1 січня 2011 року набули чинності зміни до закону, котрі передбачають жорсткіші покарання за найбільш розповсюджені адміністративні правопорушення. Зокрема, за дрібне хуліганство – таке, як застосування нецензурної лексики у громадських місцях накладається штраф від 51 до 119 гривень, від 40 до 60 годин громадських робіт, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців із відрахуванням 20% із зарплатні. Ще один варіант покарання – 15 діб арешту.
Прочитав у мережі цю інформацію і згадав про свої спостереження.
Неподалік від місця мого проживання знаходиться школа міліції. Частенько, курсантів цієї школи можна зустріти в «маршрутці». Їх помічаєш одразу, точніше, не помітити їх неможливо. Хлопці молоді енергійні, а там де молодість та енергія зливається в компанію, — завжди галас. Не скажу, що повсякчас але, здебільшого, нецензурні вирази лунають з їхніх уст на весь салон. Не зважаючи на присутність жінок та дітей. А завтра вони ж, одягнувши однострій, ловитимуть занадто язикатих цивільних правопорушників.


12 коментарів

Віра Перун
ви знаєте, складається таке враження, що народтим законами хочуть зробити мало не святим. певно, щоби по всіх параметрах відірвати владу від народу)
Святослав Вишинський
Слід говорити прямо: саме правоохоронці під час виконання службових обов'язків, у т.ч. в громадських місцях, майже звично застосовують ненормативну лексику між собою — і нерідко щодо інших осіб. Неодноразовий досвід у Чернівцях та решті міст України підтверджує правило систематично.
Роман Жахів
Гіґґінсів на всіх не вистачить.
Надія Григоренко
І знову — задекларовано, але реального виконання немає.
Ірина Тригуб
як завжди з нашими законами і відбувається
Володимир Антонюк
Як же цим захисникам закону без мату то? Тут при нинішньому режимі інакше і не можна… ;)
Роман Жахів
От дивлюсь сучасні польські фільми мовою ориґіналу (на жаль іншими іноземними мовами не володію) так там матюкаються на кожному кроці і польськими, і російськими лексемами та ідіомами. Колись був мистецький напрямок соцреалізм, а тепер в мистецтві реалізм побутовий.
Роман Жахів
Я знаю одного міліціянта, котрий не лається взагалі. Це Олександр Довбуш.
Володимир Антонюк
Допускаю, що це можливо. У мене, взагалі, до нашої міліції довгий час було нормальне ставлення — ну робота у них така ;). Але після оцих їх поліцейско-фашистських виходок і потім безглуздо-брехливого пояснення подій із затримкою на місяць — воно (ставлення) стало однозначне. Хоча допускаю, що парочка-друга порядних людей там ще є — чекають звільнення.
Володимир Карагяур
Ви говорите про простих ППСників. вони мають тільки там якусь середню тспецальну освіту зазвичай. Але і ті хто має вищу освіту, в осносному юридичну і є освіченими людьми теж лаються у себе по кабінетах так, що аж двері вуха намагаються закрити. Та про що тоді вже говорити про тих хто рпацює на вулиці. І часо їм доводиться зтикатися з такими екзеплярами громадян, які інших слів крім багатоповерхового мата не розуміють. Хоча могли б стримуватись в громадських місцях де є діти.
Роман Жахів
Є така категорія людей, як от армійські офіцери та унтера, які без мату, як своєрідного сполучника, просто не здатні побудувати речення.
Володимир Антонюк
Чого ви допалися до якихось сержантів? Їх то ще можна перевиховати, а ось хто перевиховає першого заступника нашого губернатора-гауляйтера? Цей теж без мата не розмовляє ;)))
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте