Вдячність

«Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю»,  — навчає Григорій Сковорода. Світ є таким, що кожна наша дія чи помисел, як луна або ж бумеранг повертається до нас його реакцією. «Не роби іншим того, чого не бажаєш собі!»  — звучить «Золоте правило» і Заратустри, і Конфуція.

У році, що ось-ось залишиться для нас лише спогадом, напевне, було багато негараздів про які не варто й згадувати. Кожен у новорічну ніч забажає, аби усі вони залишилися в минулому й не повторювались у прийдешньому.

Але окрім неприємностей, впевнений, неодмінно, ставалося й те, за що ми повинні бути вдячними Долі й людям, котрих Вона обрала для здійснення свого чину. Адже вдячність, не потребує від нас надзусиль і непомірних витрат, зате може стати неоціненним скарбом для того, кому ми її віддаровуємо.

Отож, аби невдячність не спіткала нас у році, котрий вже гарячково поглядає на годинника, очікуючи прибуття свого транспортного засобу, — варто, гадаю, щиро подякувати за все хороше тим подіям, котрі стали надбанням року, що чекає на своє відбуття.

Залишилося ще кілька днів для того, щоб згадати, осмислити, подякувати.

Я, наприклад, попри інші радощі, зустрів у 2010 ще й своє Кохання (як не дивно воно звучить у моєму віці). І безмежно вдячний за це Любові, котра не оминула мене своєю увагою.

Бажаю всім нам, у новому 2011 році лише того, на що ми справді заслуговуємо!

20 коментарів

Галина Єреміца
Дякую, Романе! Цілком з тобою погоджуюся.З Наступаючим Новим Роком та Різдвом Христовим!!!
Роман Жахів
Дякую за вітання! Різдво, щоправда, я вже відсвяткував :-)Тобі теж всього найкращого в майбутньому!
Ігор Гамаль
Дякую! :)
Володимир Вакуленко-К.
Все-таки трохи бажань здійснених хочеться. І лишатися назавше дорослою дитиною. З Новим Роком. Він обіцяв відбутися:)
Роман Жахів
Це, власне, виняток із правила про обіцянку-цяцянку, якої
два роки ждуть :-)
Алька Ситар
Нарешті від Вас щось добре!!! І Вас із минувшими та прийдешніми святами :)
Галина Дичковська
Дякую = Славлю Бога в Тобі!
Славлю!
Ірина Тригуб
спасибі) і Вам того ж)
Маріанна Антонюк
а ти знаєш, що «Любов ніколи не перестає»? Вітаю!
Роман Жахів
Відаю, авжеж… :-) Дякую!
Остап Ножак
так, ЛЮБОВ — це найкращий зі всіх подарунків!
Алька Ситар
Взагалі спасибі за «добро» в інтернет-просторі. Дуже вже цього бракує, особливо на Вкурсі ))) Дякую. У мене такий принцип: у кожному році, і в минулому 2010-ому було багато хорошого, і ще більше буде у 2011-му. У всіх нас. От таке от наївне бажаннячко )))
Святослав Вишинський
Перш ніж без аргументів зводити рівень ВКурсі.ком до мінімуму «добра» порівняно з рештою Інтернет-простору — ознайомтесь із рівнем блогових та коментуючих дискусій на youtube.com, livejournal.com, last.fm, bigmir.net, korrespondent.net, pravda.com.ua, focus.ua, у Чернівцях — на molbuk.com, bukinfo.com.ua, buknews.cv.ua, press.cv.ua. Зважте анонімність, критику, негативні голоси, нецензурну лексику, плітки і компромати, особисті нападки, практичну відсутність модерування, можливість реєструватись безмежу кількість разів — або не реєструватись узагалі, відписуючи під різними іменами. Окремо в соціальних мережах — практику скарг і наклепів на інших користувачів з можливістю блокування та повного видалення профілів без жодних пояснень (facebook.com, livejournal.com), відсутність будь-якої комунікації модераторів з користувачами (vkontakte.ru — всі офіційні групи технічної підтримки з тисячами коментарів-скарг без жодної реакції). На тлі десятків ресурсів, які заробляють на Вас щодня і якими Ви користуєтесь без можливості нарікати — нестача «добра» на ВКурсі.ком виглядає «особливо» «вражаюче». Не «бракує», принаймні, того, що на всі коментарі дописувачів адміністрація — відповідає.
Алька Ситар
ну от ти спаскудив і цей допис — знову по коліна в негативі. Я не хочу нічого порівнювати. Для чого? І чому я не можу на цьому етапі формування блогосфери зауважити, що сайт від початку свого існування відверто кажучи зіпсувався, наповнився брудом. І чому ж я не можу прагнути добра у будь-яких його проявах і просторах існування?
Святослав Вишинський
Вам ніхто нічого не забороняє зауважувати — і за Ваші критичні коментарі модератори голосують позитивно, на відміну від Вас, хоча саме Ви свого часу активно критикували ВКурсі.ком за можливість ставити «мінуси», звинувачуючи ресурс у «негативі». Якщо Ви вважаєте, що щось «псується» — покращуйте. Якщо «псується» ВКурсі.ком — покращуйте своїм прикладом. Якщо «псується» Україна — покращуйте своїм прикладом. Натомість ніхто не цінує того, що є, і тільки піддає все критиці — не створюючи або перешкоджаючи створювати альтернативу. Всі автори ВКурсі.ком забувають, що обличчя ВКурсі.ком — це спільне обличчя їх самих. І, звичайно, найпростіше при першому дискомфорті — висловити критику і піти, створивши ілюзію власної неспівучасті.
Алька Ситар
«Я за ±. Вони дають можливість погодитись або ні без зайвих слів.» — цитата з моєї тодішньої переписки. Нею керуюся і зараз.

"І, звичайно, найпростіше при першому дискомфорті — висловити критику і піти, створивши ілюзію власної неспівучасті." — ще не йду. ще намагаюсь бути співучасником, а не просто опозиціонером, і якби мені було байдуже, що і де писати, повірте, вже давно б не закинула б дискутувати тут з Вами. Мені просто, правда, дуже шкода, що пішла людина, яку я сюди агітувала і запрошувала, і пішла напрочуд швидко.
Святослав Вишинський
Ротація дописувачів є справою природною: хтось завжди обирає шлях піти з різних причин, так само як інші обирають шлях доєднатись. Це життя як воно є, і у світі віртуальному стосунки між людьми складаються так само, як і у світі дійсному. Шкода, що деякі люди йдуть під тиском обставин або інших людей — але ще більше шкода, коли люди обирають шлях відступу замість шляху боротьби. Ким би хто не був — свої думки та ідеали потрібно захищати, інакше вони будуть відкинуті, проігноровані або спотворені. Щонайменше — не зважати на критику, якщо вона видається недостойною.
Алька Ситар
Погоджуюся, тут справа психології. Але ж є такі, хто прагне взагалі залишити блогосферу, бо коли ставав вкурсівцем, то уявляв собі зовсім інакше усе це.
Святослав Вишинський
Ідеться не про уявлення, а про дії. На ВКурсі.ком користувач отримує простір та інструменти, за допомогою яких він долучається до творення спільноти такою, як він її бачить — разом із іншими. «Зло», якщо воно таким видається, присутнє всюди. Чекати, що вони зникне саме — утопічно. У противному випадку доведеться ізолюватись від світу: адже «зло», як би і хто його не бачив по-своєму, присутнє в дитячому садку, в школі, в університеті, на роботі, в соціальній мережі, в блогосфері. Світ такий, яким його роблять люди, і якщо ми вважаємо, що несправедливість є — її слід усувати, а не втікати від неї. Бо рано чи пізно втікати буде нікуди.
Алька Ситар
Ми ніби з різних світів. Я не чекаю зникнення зла, його в абсолюті і не існує. Все набагато простіше: якщо мені не подобається жити в одній квартирі, якщо мені там не затишно, я шукаю іншу — там, де мені буде зручно. А Ви мене прив'язуєте в старій квартирі. Тут питання вибору. Зробіть сайт вільнішим.
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте