З відкритим заборолом

Шляхетна людина ніколи не дозволить собі таких речей, які чинять деякі користувачі блогосфери.
Якщо хтось не погоджується із написаним в пості то можна ж подискутувати, арґументувати свою незгоду з позицією автора або просто іґнорувати допис. Так, на моє переконання, чинять порядні, виховані люди.
Що ж до роздратованості або зневаги до автора чи просто кепського настрою, котрі проявляються анонімним виставлянням «мінуса», то їх краще залишити при собі. Це нікому не додає честі й не торує шлях Істині. До того ж, підступність і злоба шкодять більше тому, хто їх проявляє, повертаючись пізніше сторицею.
Перш ніж щось таке утнути, поміркуйте добре, панове, пані чи панянки недоброзичливці.
«В усякому разі, будьмо незлостивими!» (Г. Сковорода)

130 коментарів

Володимир Карагяур
Повністю погоджуюсь з вами. Там коментар писав якраз під впливом цього посту.
Лілія Шутяк
Гадаю, виставляння «мінусів» — це також прояв особистої позиції. Якщо мені не подобається той чи інший пост, я можу поставити йому "-". У нас демократія, панове!
Михайло Шморгун
А у Нас, блогосфера нового покоління…
Альберт Комарі
Кожен має право ставити плюс/мінус незалежно від думки когось. Тут багато хто про демократію співає, а насправді…
Михайло Шморгун
У мережі інтернет не існує демократії — існує думка більшості та бажання модератора — все інше субєктивщина і видання бажаного за дійсне!
Альберт Комарі
А хіба хтось відмінив право на суб'єктивність?
Надія Вірна
Вважаю, що кожна думка, навіть супер-негативна (але в рамк4ах нормативної лексики) має право на існування. і тут вже справа автора, як її сприймати. на то і блог, щоб було вільне спілкування і обмін думок. ну якщо людина так думає і так ставиться до написаного????
Роман Жахів
Особиста позиція, як на мене, — це контрарґумент. А «мінус» — це відсутність позиції з конкретного питання. Або прояв негативних емоцій, які не варто зливати на інших.
Михайло Шморгун
… або непрофесіоналізм
Альберт Комарі
Ніби то дорослі люди, а схоже на скупі сльози…
Михайло Шморгун
Карфаген має бути зруйновано…
Альберт Комарі
Просто смішно, які «ВВ» із-за якогось мінуса! Я не кричав свого часу, коли мене мінусували. І інші також, наскільки я знаю… Чи просто немає більше теми для обговорення?
Михайло Шморгун
Я не проти мінусів, я за відповідальність
Роман Жахів
До слова, термін «демократія» тут недоречний. Краще писати «Волевиявлення».
Альберт Комарі
Це вже прискіплювання до слів :)) А мені чомусь слова Лілії до вподоби
Роман Жахів
Мені, як авторові, було б цікаво дізнатися, що саме викликає несприйняття. Надія пише про спілкування, так от власне його й не відбувається. І не потрібно мені виставляти оцінок, я не учень і не конкурсант на кастингу :-)
Альберт Комарі
Віталю! Може, для тебе це й не має значення, а для когось — навпаки. Не просто ж так модератори блогосфери розробили всі ці можливості. Але якщо тебе не цікавлять оцінки, то чому ти звертаєш на це увагу? Виходить, що ти протирічиш сам собі :))
Надія Вірна
Це вже залежить від культури спілкування. Коли людина просто бризкає жовчю, то тут треба це так і сприймати. може це дуже м'яко, але all different — all equal) і чим більше різних людей, тим різнобарвний і цікавий навколишній світ
Лілія Шутяк
Особисто я тобі, Романе, мінусів не ставила))) Але, якщо хтось це і зробив, то справді навіщо таку кашу заварювати? Ну не сподобався комусь допис, ну поставив мінус… то й що? Що від цього змінилось в твоєму житті? На півгодини погіршився настрій? А он в Африці діти голодають...(вибачай за цинізм). Це я до того, що такими речами не варто перейматись. Думок людей не зміниш і всім не догодиш. Гарного тобі, плюсового настрою!!!
Альберт Комарі
Ліля, я і справді пишаюся тим, що знайомий із тобою!!!
Лілія Шутяк
Дякую!!! Взаємно! Ти мені підняв настрій і я усміхнулась) Гадаю, треба робити оточуючим більше компліментів і тоді всі будуть задоволені)))
Альберт Комарі
Люди добрі, любімо та поважаймо один одного, та не сперечаймося із-за несуттєвих «кісточок»!
Михайло Шморгун
Хай модератори «мирять» подальшим удосконаленням сайту…
Ірина Тригуб
відміною мінусів? мені теж їх ставили… не думаю, що в цьому шось сташне є…
Альберт Комарі
От, Михайло Чикур влучно написав, що така система є й на інших сайтах. Я вважаю, що ніхто не може відібрати на ВКУРСІ право оцінювати той чи інший пост. І анонімність теж потрібна. Може таке статися, що хтось другу чи подрузі поставить мінус/плюс замість коментаря, бо не хоче сперечатися чи сваритися з ним/нею, а оцінка таким чином просто відбиває відношення до посту.
І ВЖЕ СТО ВІДСОТКІВ МІНУС НАВРЯД ЧИ МОЖЕ БУТИ НАСЛІДКОМ ПОГАНОГО НАСТРОЮ!!! НАСТРІЙ ТУТ ПРИЧОМУ?
Анатолій Кримський
В коментарських суперечках єдина чесна зброя — залізна логіка.
Анонімне мінусування — боязлива підлість.
Та для мене конструктивна критика важливіша за ці плюси та мінуси.
Альберт Комарі
Щось я за вашими коментарями жодної логіки не бачив. Це — по-перше. А по-друге, чому ж ті, для кого оцінки не є важливими, піднімають шум?
Анатолій Кримський
Альберте, не лізь до мене.
Я ж тебе не чіпаю. Я тебе обхожу як разчавлену жабу.
Альберт Комарі
Просто ти як справжнй клоун, як нашкодивший скунс, який насмердить та зникне :))
Анатолій Кримський
Та ти ж чатуєш на мої статті. Ти ж полюєш на мої коментарі.
А я, повторюю, тебе обхожу як разчавлену жабу.
Альберт Комарі
Что ж тут сказать… Убогое создание…
Анатолій Кримський
Зате ти — велике цабе. Ти навіть говориш про себе в множині типу: Ми, Ніколай второй…
Михайло Чикур
не здається Вам, що в цій темі вже є декілька вичерпних коментарів, а далі це вже переливання з пустого в порожнє?
Власне автор теми зазначив, що «мінусують» — при поганому настрої, чи щось таке, тобто звинуватив у необ,єктивності виставлення таких оцінок. Особисто я, при поганомо настрої взагалі рідко щось пишу, тимбільше не сиджу і не перечитую блоггери (принаймі вкурсі). Тому думаю цю думку абсурдною, і вважаю оцінювання шляхому «плюсування\мінусування» цілком нормальним…
і як я вже казав) подібна система є на тисячах форумів… І загалом, багато думок сказано, варто перечитати і зробити єдиний висновок. Який я думаю ітак очевидний =)

І справді, якщо вам не важлива оцінка, а важливий коментар, то чому стільки шуму? Адже ті кому є що сказати, обов, язково відписують. Я то думав тут важлива думка, а не змагання «в кого рейтинг\плюсиків більше».
дякую за увагу)
Альберт Комарі
«Особисто я, при поганомо настрої взагалі рідко щось пишу, тимбільше не сиджу і не перечитую блоггери (принаймі вкурсі).»
Це більше ніж в яблучко!!! Точніше й не скажеш!
Надія Вірна
погоджуюсь. але хіба той мінус впливає на вашу думку, настрій, погляди??? хіба він настільки важливий, що йому вже стільки часу присвячено. Це просто емоція, можливо не зовсім обдумана і виправдана. Вважаю, потрібно до цього простіше ставитися, як до плямок болота на штанях після дощу:)
Альберт Комарі
І я такої самої думки! Якщо би оцінки вартували грошей, тоді б я зрозумів, чому такі плачі… :))
Лілія Шутяк
Так, Альберте, але тут у дописах з'явилось таке чарівне слово як рейтинг) Може, для когось він справді важливий?????
Альберт Комарі
Лілія, особисто я кусався би за нього всіма силами тільки за умов матеріального зацікавлення!
Михайло Шморгун
Не маніпулюйте Альберте! питання покращення ресурсу — це питання всіх відвідувачів сайту, моя думка — іменне ставлення оцінок відповідає концепції блогової мережі Вкурсі, що стосується відсутності «легковажної анонімності».
Альберт Комарі
А ресурс і без того супер! І всі ним задоволені, окрім вас. Принаймні, незадоволених більше не знаю, бо не чув негативних відгуків. ніколи.
А з іншого боку… Хто незадоволений, завжди може знайти краще…
Михайло Чикур
щоб «покращити ресурс» потрібно врахувати всі «за і проти»,

Моя думка — в цій темі, та в тій яку Ви офтопили, вже є вичерпні відповіді.
Залишилось дочекатися думки людей, які ще не брали участь в обговоренні.
тоді можна говорити про «покращення», чи (як скоріше всього буде, якщо +\- не буде анонімним) до розвитку отаких холіварів, офтопу тем, та повної втрати актуальності ресурсу.Спочатку це буде офтоп в темах, потім створення тем з обуренням «Чому Альберт не підтримує мене, а підтримує Лілю, хоча вона не права» (імена взяв просто для прикладу) і тд. і тп.
Думаю Ви вже чудово це розумієте з того, що зараз відбувається на ресурсі))
Альберт Комарі
Михайле, і тут із вами солідарний, адже і я про це думав.
Михайло Шморгун
Ви, напевне не знаєте, але був присутній в цій мережі такий чоловік як Костянтин Левін.Недурний чоловік. Так от він у останньому своєму пості написав ...«Припиняю писати сюди. Була надія, що Вкурсі зможе стати біль-менш потужним тематичним проектом і я чесно намагався докласти до цього зусиль. Але виходить так, що LJ, при всіх його вадах, кращий. Принаймні для мене. Тому повертаюся туди.» Я тепер його розумію!

Питання не в плюсах чи мінусах, а в тому ХТО їх ставить…
Альберт Комарі
Не сумніваюся, що вже є люди, які хотять поставити мінуси особисто вам. І я в тому числі!
Михайло Шморгун
Це Ваше право, я з ним не згоден, алеж нічого поганого в тому, що я буду знати, що саме Ви той мінус поставили.
Михайло Чикур
Вибачте, я не знайомий з цією людиною. АЛЕ, якби це було справді так, і якби всі цінували тільки думки які викладаються в цьому блозі, а не «рейтинг, та плюси\мінуси», то думаю таких питань не виникало б.

З вашої сторони я поки замітив, вперте відстоювання своєї не зовсім правильної позиції (це тільки на мою думку), та обуреність за якісь там мінуси…
Я радив би звертати вам більше уваги на суттєві коментарі, адже вони несуть зміст, а не цифри в вас в профайлі…
І якщо людина про яку ви згадували, та саме Ви вважаєте цей ресурс «тематичним проектом», а не місцем для набивання рейтингу, то ви не повинні звертати на цю, даруйте, фігню, уваги…
Читайте ТЕКСТ, яким вам відповідають, невже циферки біля комменту, відіграють для вас більшу роль, ніж реальне спілкування та коментар?
Михайло Шморгун
Наша дискусія — це розмова сліпого з глухим. Ви звинувачуєте мене у якійсь надуманій погоні за «рейтінгом», хоча я говорю про підвищення рівня фахової дискусії за рахунок доступу до закритої тепер інформації про те хто тобі поставив оцінку. Це, на мою думку, стимулюватиме розвиток нашого( Вашого і Мого ) сайту.
Михайло Чикур
Стимулює розвиток сайту — відповіді по темі, а не розмова про якісь дрібниці, які впринципі нікому не потрібні…
як я вже казав, в кого є що написати — той напише…
Михайло Шморгун
Ви дві неділі є учасником блогосфери і за цей час багатощо написали… Розвивали сайт таксказать.

Учітє матчасть!
Алёна Алексеева
Вы тоже не выделяетесь из общей массы! А вообще вы ведёте себя по-хамски, и, что самое главное, как обиженная женщина!
Михайло Шморгун
Прошу мене не ображати…
Напишіть краще вірша!
Роман Жахів
Шановні дописувачі! Будь-ласка, уважно ще раз перечитайте пост. Йдеться не про мінуси, як такі, а тільки про ті, які викликані «роздратованістю або зневагою до автора чи просто кепським настроєм...» З повагою, Роман Жахів.
Альберт Комарі
А ти берешся відповісти за те, що хтось міг це зробити за кепським настроєм?
Марианна Батечко
проходила повз, перечитала усі ваші словесні баталії…
викликало посмішку))
[від інших коментарів утрималась.Вважаю беззмістовним коментування з цього приводу як загалом]
Святослав Вишинський
Голосування на ВКурсі.ком є анонімним і відкрите виключно для зареєстрованих користувачів, а тому є відповідальним та невипадковим. Голосування за пост/коментар/користувача можливе тільки один раз, відкликання голосу не дозволяється і не прописане у функціоналі системи. Голосування є анонімним — так само, як анонімним є голосуванням на будь-якій виборчій дільниці, починаючи з Афінської демократії, і право на анонімність є невід'ємним правом кожного користувача. Анонімність абсолютна: не тільки модератори, але й адміністратор проекту не знають, хто і який голос віддав за ту чи іншу публікацію — це частина програмного алгоритму, змінити який означає переписати двигун усього веб-сайту.

Стосовно коментування в «LiveJournal»: «живий журнал» не має систем голосування за пости і коментарі взагалі, не кажучи про наявність можливості абсолютно анонімного коментування з т.зв. «open ID» — перевіряти який може тільки автор блогу виключно по адресі IP, і що навіть «ламеру» не складає труднощів обходити та фальсифікувати при бажанні. На цій констатації рекомендуємо авторам утриматись від різких суджень і поважати права одне одного на вільне оціночне волевиявлення стосовно публікацій.

P.S. Окремо в якості модератора вважаю за доцільне нагадати дописувачам про наявність Концепції ВКурсі.ком в якості універсального регламентуючого правила проекту: при перегляді постів Романа Жахіва констатував один із негативним рейтингом, а саме публікацію репродукцій двох картин без супровідного авторського тексту, коментаря чи анотації, що є прямим порушенням Концепції (фактичний «перепост» чужого, неавторизованого матеріалу). Таким чином перед висловленням претензій до користувачів, котрі відправили дану публікацію «в мінус» — варто уважніше та поважніше ставитись до писаних законів блогосфери, в якій Ви публікуєтесь. Окрема подяка за важливу тему для обговорення.
Михайло Шморгун
Рано чи пізно сайт буде втрачати через свою клановість… Де автори пишуть пости, їм відреспектовують їх друзі у вигляді плюсів… Де фахова дискусія?

Чим тоді цей сайт кращий за дядю Мірчу, який підвипивши збирає своїх закадичних друзів, а потім у пяному угарі питає- ви мєня уважаєтє? — і у 90 % чує ДА( ми тєбя уважаєм)…

Модератори — захищайте свій сайт!
Лілія Шутяк
А Ви не помітили, що сайт не подобається виключно Вам? По-моєму, більше ніхто не відгукувався проти? До того ж, як Вам так не подобається, то чого постите тут? Майте сміливість просто піти, а не ображати інших.
Михайло Шморгун
Це вже вдруге мене люди «проводять» з сайту… Значить аргументів катма.
Лілія Шутяк
І до речі, що за перманентна апеляція до модераторів? Навіщо їм захищати сайт? І, до речі, від кого???
Михайло Шморгун
Модератори — можуть покращити сайт, або залишити його таким як він є!

Ваша аргументація, як у совка — мені що навіть до модераторатора не можна звернутися! Майте совість!
Лілія Шутяк
Просто це виглядає дуже по-дитячому
Михайло Шморгун
Апеляція до модератора — це єдине що залишається, коли тебе " парафінять (вибачайте за непарламенську лексику) " просто за те, що ти маєш власну думку і хочеш почути інших.

Ваш колективний моббінг, просто смішний. Ще трохи і мене взагалі просто забанять, через те, що моя думка відрізняється від ВАШОї.

Це «кслову» про Ваш же пост про те, що у нас такі демократія…
Ігор Гамаль
1) Апелюйте, ніхто не забороняє. Пропозиції можна висловлювати тут: xto.vkursi.com/226.html
2) Уточніть, як саме Вас «парафінять»?
3) Ніхто Вас не забанить за власну думку.
Михайло Шморгун
От мене звинувачують у «дитячості», а хіба не дитячість ставити мінус кожному моєму посту ( КОЖНОМУ ), в незалежності від суті написаного. Це я називаю «парафінити».

А стосовно того, що --Ніхто Вас не забанить за власну думку-- то я Вам «такі очень благодарєн»…
коментар було видалено
Ігор Гамаль
Я пропоную Вам чітко сформулювати Вашу пропозицію щодо зміни принципу голосування тут: xto.vkursi.com/226.html

Тобто, як Ви бачите принцип голосування.
Михайло Чикур
Це виглядає не як «колективне парафінення» вашої особи, а просто відмінність думок загалу від вашої.
Просто так вже сталося, що чомусь нікому крім вас не заважають плюси та мінуси, хоча, як ви вже казали, для вас важливий тільки текст та коментарі а не плюсил.
В словах ви несете одне, діями показуєте зовсім інше…
Михайло Шморгун
Почитайте, ще раз пост автора статті…
Альберт Комарі
З вами просто щось дуже не в порядку, адже всі не можуть бути неправими! Навіть не пам'ятаю, хто б так бився в істериці! Тож слідуйте прикладу Левіна! Вважаю, що так буде краще для всіх!
Альберт Комарі
Ви своєю поведінкою проповідуєте якесь клоунство, не інакше…
Михайло Шморгун
Аргументуйте!

По-моєму Ви просто мене ображаєте, бо Вам не подобається те, що я пишу речі, які не збігаються з Вашою, такою самою субєктивною як і моя, думкою. При цьому Ви використовуєте прийом маніпуляції, яким Ви власну думку прирівнюєте до думки всіх інших авторів блогової мережі, підкріплюючи це «накладанням» великої кількості мінусів, щоб зробити вигляд, що Ваша позиція вірніше, бо ж за Вашими «предметними» коментарями стоять плюси, а за моїми «клоунськими» мінуси…
І в кінцевому результаті Ви пропонуєте мені залишити цей ресурс, щоб не заважати робити «правильні» статті та коментарі.

Мені здається, що Ви неправі і я це аргументував. Звичайно, Ви тільки поставите мінус (а може і два чи три) коло мого коментаря, бо так звичайно простіше відповідати на дошкульні, але аргументовані коментарі, що суперечать Вашій думці…
Михайло Чикур
От бачите, на що перетворюється ця дискусія? Як я вчора вже і прогнозував, переходите на особистості, далі — гірше…
Вилучення системи +\- з блоггера є нереальним, як і зміна анонімності оцінки…
Навіщо продовжувати весь цей цирк?
Ви ж отримали відповідь модератора, чи це вже особисті рахунки пішли?_
Святослав Вишинський
Голосувати на ВКурсі.ком має право кожен зареєстрований користувач — і можливі дружні стосунки між дописувачами до цього не мають стосунку. Так само, як на виборчій дільниці право на голос за кандидата мають усі громадяни, незалежно від робочих, дружніх чи родинних зв'язків із особою, за яку вони віддають або не віддають голос. Піддаючи критиці цю можливість, Ви автоматично ставите під питання базові демократичні свободи, в т.ч. право на анонімність голосування. Аналогічно: фахові дискусії між користувачами не можуть плануватись, програмуватись чи жорстко регламентуватись, оскільки є спонтанним виявом активності і зацікавлення, котрі передбачити неможливо. Якщо фахові дискусії не виникають, або дописувач відчуває нестачу у фахових співрозмовниках відповідного рівня — він має всі інструменти для того, що таких осіб запросити на ВКурсі.ком і творити з ними середовище, лобіювати власні теми та позиції, впливати на ситуацію в будь-яких дискусіях. ВКурсі.ком є таким, яким його роблять самі дописувачі, тоді як автори проекту тільки надають Вам «шахову дошку» (платформу), «фігури» (інструменти) та правила (Концепцію), захищати які є функцією «гравця» (дописувача). Результати гри (рейтинги, інформаційна присутність, etc.) є вже Вашими здобутками, впливати на які, перевищуючи свої повноваження, модератори права не мають.
Михайло Шморгун
З моєї сторони питань більше немає.
Роман Жахів
Це не проблема ні ВКурсі.ком, а ні його розробників. Це справа сумління блоґерів. Я висловив свої зауваги. Мені більш до душі відкрите "Іду на Ви" — це благородно, — це допомагає авторові переосмислити написане, подивитися з іншого кута зору на висвітлене ним. «Заговори, щоб я тебе побачив», — казав Сократ. Волію бачити своїм опонентом особу, ба навіть особистість, а не безликий «мінус» чи безособовий займенник. Невже прагнення діалогу з Людиною може викликати осуд?
Альберт Комарі
Чесно кажучи, цей пост просто наводить на думки… Хтось заварив кашу, а потім — в кущі. Спровокувати сварку між людьми легко, але самому залишитися майже осторонь… ТИм більше, що, наскільки я зрозумів, автора посту це взагалі не стосувалося
Ігор Гамаль
На мою думку, якщо перечитати(навіть в цій темі) всі коментарі з найбільшим рейтингом, то виявиться, що вони — справді влучні. Це означає, що система працює?
Михайло Чикур
Що власне і потрібно було довести =)
Анатолій Кримський
Хотілося щоб висловились володарі сайту. Хай чітко скажуть: на що впливають мінуси??
Якщо в мене рейтинг буде, скажімо, -235, то що??
До речі, хай володарі відкриють формули обчислення сили та рейтингу.
Михайло Чикур
А від цього щось зміниться?)
Анатолій Кримський
САме це я намагався з'ясувати. Тобто я питав: що зміниться при зміні рейтингу?
Ігор Гамаль
Від'ємний рейтинг не дасть змоги опублікувати запис в блог.
Формули? На силу більше впливають коментарі і оцінки за коментарі та активність на сайті. На рейтинг більше впливають публікації і оцінки за публікації.
Анатолій Кримський
Я хочу будувати графік і відстежувати динаміку.
Ігор Гамаль
Будуйте і відстежуйте! Це чудова ідея.
А потім, ще можете зробити розширену публікацію з графіками для всіх. Мені буде цікаво почитати!
Роман Вітовський
Тобто, якщо я вірно зрозумів, якщо я, з декількома друзями (можливо тут у мене такі знайдуться) виставимо комусь купу мінусів на кожен запис, то він не зможе більше публікуватись? Цікавий підхід. Якщо Міші Шморгуну виставляють мінуси і декількох не вистачає до мінусового рейтингу. Я чудову розумію його обурення. Думаю, що система виставлення оцінок не правильна. Зрозуміло, що так, чи інакше ми переносимо сюди своє суб'єктивне ставлення. Тому логічно, і Міша в цьому правий, коментувати свої плюси та мінуси. Тоді це накладе якусь відповідальність. Мені наприклад аж руки починають чесатися на комусь перевірити, чи правда, що з мінусовим рейтингом людина не зможе більше додавати пости. Лишилось визначитись, хто мені не подобається.
Лілія Шутяк
Народ, я просто в шоці! Звідки у вас стільки злості ?????
Ігор Гамаль
Це можна перенести на будь-яку ситуацію, якщо Ви з декількома друзями проголосуєте за певного кандидата, наприклад, на місцевих виборах, то в нього теж зростуть шанси, чи не так?
Алька Ситар
Я за ±. Вони дають можливість погодитись або ні без зайвих слів. Така система дозволяє забезпечити певний рівень. Але тут мова йде вже й про однобокість. Це я зрозуміла, коли перечитала коменти Михайла Шморгуна. Якщо хтось справді на КОЖЕН запис поставив мінус, то просто в аноніма забагато жовчі. Не знайома з Михайлом Шморгуном особисто, але відверто людина викликає в мене повагу. В цілому ж пройшлася по коментарях і зрозуміла, що всі мої думки вже висловив Роман Жахів. Народ, будьте совістними. P.S. Щойно вперше поставила свої + і — на кожному коментарі )))))))), залежно від того, співпадає моя думка чи ні, і абсолютно абстрагувалась від особистісного ставлення. Раджу усім так.
Роман Жахів
Дякую Вам, Алько (якщо таке звертання прийнятне)за співучасть та розуміння.
Володимир Карагяур
Ось така цікава думка прийшла до голови, якби кожний з дискутуючихтут поставив би плюс Романну Жахіву за створення такого актуального та реакційного посту, то він був би напевно вже у першій п`ятірці рейтингу. Такої реакційної тми не було з часів гендерних відносин пані Емми Антонюк. яку доречі одного моменту біли зсудили до мінусового рейтинга.
Михайло Шморгун
Не хотів більше по цій темі писати, але мене «опарафінили»… Тепер, нажаль, не маю можливості писати пости…

Хай живе демократія!
Ігор Гамаль
У Вас позитивний рейтинг, не може такого бути, щоб Ви не могли додавати публікації…
Михайло Шморгун
… Став зараз позитивним. Тоді — був серед «бед мен»…

Дякую тим хто поставив мені плюс і залишив можливість писати статті!

Дякую тим, хто поставив мені мінус. Не можу заргументувати, але дякую!
Роман Вітовський
До чого тут злість. Питання в тому, що сама система виставлення +\- гнила. Задля цікавості з пів години проставляв плюси Міші і мінуси Альберту. В одного на півтора бали підняв рейтинг, у іншого на три опустив. Питання в тому, чи маю я право вирішувати, хто може писати, а хто ні? Питання в тому, чи маємо ми усі таке право?
Ми ж говоримо зараз не про абстрактні речі, а про конкретний факт, на прикладі Міші, якому майже закрили можливість сюди дописувати. І коли він обурився, то громадськість — та, яка, якраз і виставляла мінуси, дружньо стали його тикати і захищати систему. Браво. Якби ці мінуси ні на що не впливали, то «прапор вам в руки», а так, виходить, що хтось пише дофіга постів і його виикдають, а хтось заходить сюди пофлудити і йому за рейтинг, а головне за можливість писати, переживати нема чого? До речі, як і мені) Рейтинг не великий — мінусів багато не треба (маленька підказка).
Цікава демократія)
Просто не розумію ви так гарно всі абстрагуєтесь і розказуєте, яка система хороша і як вона нікому, нічим не заважає та не шкодить. В той же час ставите перепони людині, яка хоче сюди, щось дописувати, а коли він починає з вами сперечатись ще й на двері вказуєте. Знову БРАВО. Дійсно і звідки у мене стільки злості).
Ігор Гамаль
Ми ж говоримо зараз не про абстрактні речі, а про конкретний факт, на прикладі Міші, якому майже закрили можливість сюди дописувати

Що значить «майже» закрили? Михайло може відписувати навіть зараз, в чому проблема? Ви поставити мінуси, і всеодно він може відписувати.

Можливо досить вже розгортати ці демагогії?
Роман Вітовський
Мені здалося, пане Ігор, що ви не до кінця зрозуміло про що я.
Я не прошу відповідей, чи ще чогось. І чи розвивати демагогії, як ви сказали, чи ні вважаю своєю особистою справою, ваша — віпповідати, або ні. В останньому коментарі я дуже чітко висловив свою думку стосовно системи оцінювання. До чого тут демагогія? Хоча на цьому дійсно перестаю сюди писати.
Ірина Тригуб
ну а кому ж вирішувати?
хіба не тим, хто читає?
ну а навіть, якби і не майже закрили, а повністю, це ж не назавжди.
це просто беззмістовне(уже) і потенційно безкінечне переливання з пустого в порожнє
Роман Вітовський
Читати, чи не читати — вирішувати вам. Погоджуюсь. А от дати можливість писати, чи не дати? Тут справа зовсім інша.
Коли когось особисто, ситуація не торкається тоді і справді переливання з пустого в порожнє)
От на цьому дійсно припиняю.
Володимир Карагяур
Романе ну навіщо припиняти, якщо ви і так не писали, хоча мені наприклад було би цікаво вас почитати, бо подобаються ваші думки в коментарях. Але ж ваш останній пост був ще у липні місяці і коментарі до цього моменту теж. Ви говорите так якначе були найактивнішим участником вкурсі. Ви замість того щоб говорити, що покидате вкурсі краще щось цікаве написали би, дійсно те, що вас бентежить. А не гаркалися в цих коментарях з людьми, які читабть мені зається всі пости і не майже, а всі (я про Ігоря Гамаля). Пишіть прошу Вас.
Володимир Карагяур
Романе я зараз пригадав одну річ, у Альбера вчора рейтинг був більше 14 одиниць, а сьогодні зранку біля 7. От він би справді мав би обуритись і сказати «пацани» дякую я пішов. Але він і далі буде писати бо йому пофік рейтинг йому подобається тут писати. Альбере вибач, що розписуюсь за тебе, але мені здається ти вважаєш саме так. Тому пане Вітовський пишіть… З нетерпінням очікую ваших постів.
Роман Вітовський
Йшлося про те, що не буду коментувати цей допис, але ж як не відповісти.
Обов'язково спробую про щось написати, аби виправдати ваші очікування).
Святослав Вишинський
Система голосування давно та успішно функціонує на ряді інформаційних веб-сайтів та порталів — від Корреспондент.net до «YouTube». Одна із задач такої системи — дати можливість спільноті блогерів саморегулюватись та при потребі нейтралізувати дописувачів, котрі потенційно наносять спільноті шкоду. Очевидно, що система не є досконала — і, швидше за все, вона буде корегуватись у майбутньому задля уникнення зловживань. Однак якщо серед блогерів виявляються більш активні дописувачі, котрі вміють самоорганізуватись у середовище, здатне до лобіювання власних інтересів, то це не означає нічого злого per se, так як правила ВКурсі.ком не порушує — як не порушує і принципи демократії та громадянського суспільства. Нарешті, вага голосів у різних дописувачів різна, тому автори з низьким рейтингом серйозно на рейтинги інших користувачів впливати не можуть інакше, ніж значною кількістю голосів.

Очевидно, критики системи апелюють до децизіонізму — тобто «ручного» прийняття рішень зі сторони модераторів, заснованих на «духові», а не «букві» Концепції ВКурсі.ком. Тобто ті, хто системою незадоволений, прагнуть «сильної руки» та перевищення модераторами своїх повноважень — або революційної зміни ситуації зі встановленням нового ладу. Таким чином Ви в даній дискусії очікуєте від модераторів проекту користування виключними повноваженнями, від яких вони визначально відмовились — але не враховуєте, що в майбутньому це стане приводом за будь-якого незадоволення обвинувачувати їх у самочинному та волюнтаристському прийнятті рішень на користь тих чи інших суб'єктів мережі.
Роман Жахів
Тобто, Святославе, припустимо (наголошую на слові «припустимо»), декілька зумисників (люди Честі такого не чинитимуть)згуртуються задля цькування певної особи (збільшуючи до того ж одне одному рейтинг для більшої «впливовости»)наполегливо «мінусуватимуть» будь-який її пост чи коментар, незалежно від змісту, викидаючи невигідного блогера «на задвірки», хто залишиться в блогосфері? Відповідь очевидна.
Михайло Чикур
Ви справді думаєте, що тут є такі люди?
Я чомусь дуже в цьому сумніваюся, від коментарів в блозі вам не уріжуть зарплату, в вас не заберуть квартири, чи чогось такого…
Тому робити таке умисно, навряд комусь потрібно.
Ну це тільки моя думка.
Володимир Карагяур
Віталію, якщо яне помиляюсь, я дуже активно слідкував за рейтингами і можу сказати з впевненістю, що таких спільнот на вкурсі немає. На моїй пам`яті тільки троє людей буди у негативі це Михайло Шморгун сьогодні, Емма Антонюк після її дуе реакційного посту стосовно гендерного питання та Микола Костинян (защо його загнали я незнаю). Стосовно Емми там зрозуміло з нею сперечався майже весь вкурсі ком і в неї було багато мінусів, навіть від мене. Стосовно Михаїла, то це хто сь щось хотів напевно продемонструвати — у нього зараз рейтинг досить нормальний. Про Миколу Костиняна якось пропустив просто незнаю.
Роман Жахів
Я не Віталій — це дезінформація :-)У випадку з Михайлом, якраз і спрацювала окреслена мною схема (до речі, рейтинг йому допомогли підняти спільними зусиллями небайдужі люди, щоб дати можливість дописувати). Потім ця схема, здогадуюсь, спрацювала проти Альберта Комарі, як відплатна акція. Це війна. Давайте краще обмінюватись інформацією, писати, сперечатися, доводити одне одному словесно свою правоту чи незгоду, а не воювати «мінусуючи».
Нехай, напередодні Різдвяних свят, встановиться Мир і Лад у нашій спільній оселі — блогосфері ВКурсі.ком
Святослав Вишинський
Теоретично ситуація змовленого голосування за пости з метою впливати на їхній та автора рейтинг можлива. Номінально це не порушуватиме Концепцію ВКурсі.ком, оскільки право на один голос має кожен зареєстрований користувач. Однак якщо з точки зору модераторів це невиправдано позбавлятиме конструктивних дописувачів можливості публікуватись — адміністрація проекту, слідуючи кращим правовим традиціям децизіонізму, впливатиме на ситуацію рейтинговими «субсидіями», виводячи потенційних «жертв» з «мінуса» в «нуль».

Проте мораль повинна бути інша: якщо на Ваших очах чинять те, що Ви вважаєте беззаконням — і Ви не втручаєтесь, маючи змогу анонімно стати на сторону захисту — світ належатиме іншим. У даному випадку: тим, хто голосує (або просто ходить на вибори). Паралель із суспільством надто очевидна. Громадсько-політичні висновки також.
Анатолій Кримський
А чи не можна зробити щоб ці рейтинги ні на що не впливали. Хай несуть лише інформативну фенкцію, а не репресивну, не поліцайську.

Особисто я не поставив жодної оцінки. Я керуюсь принципом: не судіть та не судимі будете.
Сергій Стуканов
Практичне питання. Які можливості заробити бали має людина, яка потрапила в «мінус», якщо вона не може дописувати, а отже, отримувати за те бали? Наскільки я розумію, в неї два варіанти дій: чекати, поки хтось (випадково?) перегляне її старі дописи й щось поставить, або вдатися до ангажування знайомих, щоб ті вивели її «в люди». Чи, може, є ще якісь шляхи виходу зі стану «німоти»?

І друге. Раніше думав, що вага голосу у всіх однакова, а, виявляється, вона є прямо пропорційною рейтингу. Якщо не помиляюся, це трохи суперечить теперішньому розумінню демократії (за яким кожен не просто має право голосу, але й вага тих голосів однакова) й нагадує її попередні версії (зокрема, античну), де встановлювано певний, зокрема, майновий, ценз. Якщо так, то систему голосування на ВКурсі.ком слід вважати корпоративною — хто посідає вищу щаблину, той є трохи рівнішим за рівних.
Святослав Вишинський
Чіткої схеми виходу з «мінусу» інакше, ніж описаними Вами шляхами, не існує — це недолік системи, який буде корегуватись. Проте користувач із негативним рейтингом не втрачає можливості коментувати — таким чином не можна говорити про цілковиту «німоту». Втім, на прикладі ряду форумів, блогосфер та соціальних мереж слід констатувати, що наслідки «банів» та вилучень користувачів на інших ресурсах значно жорсткіші: у випадку «Facebook» — без права поновлення.

При реєстрації кожен дописувач ВКурсі.ком отримує нульовий рейтинг і можливість його акумулювати — рейтинги більшості теперішніх топ-блогерів, прикладово, були здобуті протягом останніх 2-3 місяців і менше, що доводить позитивну функціональність системи. Відповідно кожен автор отримує ту вагу власного голосу, якою його наділяють інші користувачі своїми голосами — тобто рейтинг є також певним «мандатом довіри» та показником авторитету. «Рівнішими за рівних» роблять одне одного всі користувачі відповідно до того, наскільки позитивно вони самі одне одного оцінюють. Окремий пункт: вищі рейтингові показники також дають змогу акумулювати більше запрошень нових дописувачів ("інвайтів"). Однак при використанні запрошень рейтингові показники також зменшуються («витрачаються») — запрошуючи нових авторів, Ви de facto "інвестуєте" в них частку свого рейтингу, а, отже, і делегуєте їм належний «вотум довіри».
Роман Вітовський
От в мене i мiнус. Наглядний приклад. Хоча я крiм декiлькох коментарiв дiйсно давно тут нiчого не писав)))
Роман Вітовський
Сподiюсь наочностi досить, Cвятослав))
коментар було видалено
Роман Вітовський
Знову ж таки питання, чому моя можливiсть дописувати сюди повинна вiд когось залежити? Це свобода слова, чи демокртатiя? Де справедливiсть? Тiльки без повторiв про недосконалiсть ситсеми. Якщо не досконала — змiнюйте.
Алька Ситар
Сьогодні мені виставили мінуси. Неприємно.
Ірина Тригуб
люди, я нікого не хочу образити, але в нас тут тепер група підтримки постраждалих від мінусів?
Алька Ситар
Не в тому справа. Просто я до цього моменту тільки філософствувала на тему, а тепер відчула це на собі. Констатую: коли ставлять мінуси, неприємно, і настрій, до речі, зіпсувався. Просто у кожної людини своє ставлення. Для когось це справді важливо. Тепер питання: для чого тими мінусами комусь псувати настрій. НЕГАТИВУ І В РЕАЛЬНОМУ СВІТІ ВИСТАЧАЄ, у віртуальному — це вже перебор. От і все. Таке моє твердження мало б спонукати думати перш, ніж ставити мінус.
Роман Жахів
Вам, Алько, залишається лише подякувати тій людині, котра навіть не «нуль», а "- 1" (у конкретному випадку), за її змістовну й цікаву «особисту позицію» (Л. Шутяк)у сприйнятті Вашого допису та приємне «спілкування» і конструктивний «обмін думок» (Н. Вірна).
коментар було видалено
Святослав Вишинський
Якщо вдатись до філософії більш конкретно, то: «Лицемірство юзерів стало нормою».
Роман Жахів
Тепер і в мене з'явилась можливість «комусь» подякувати :-)
Що ж пане чи пані, а, може, панянко, «мінус», Ви так переконливо довели хибність моїх суджень, що в мене бракує аргументів Вам заперечити ?
Володимир Карагяур
Ви коли не коли починаєте нагадувати маленьку капризну дівчинку!
Алька Ситар
юзер=лузер, тобто я, як користувач інтернету автоматично відчуваю себе невдахою. ЗАВДЯКИ ВАШИМ МІНУСАМ, дорогі друзі, і нехай це сприймається Вами, як скиглійство чи хнюпання носом, але ж насправді, наскільки усе це мізерно з Вашої сторони. Дозволю собі повторитись — забагато жовчі!!! Забагато…
Ірина Тригуб
це ж така дрібниця… аж ніяк не варта уваги, не те, що відчуття невдачі…
Галина Дичковська
В анонімності чи авторизованості "-" є свої переваги і недоліки.
Людина, яка боїться сказати іншому «НІ», сказати щось неприємне, анонімність є тим необхідним феноменом, який дозволить їй це зробити. Хоча б анонімно.
Людина, яка думає "-", але не проголошує цього — бреше.
Людина, що здатна сказати іншому «НІ», може ставити "-" і авторизовано,їй це не завада.
Ірина Тригуб
дуже влучно.і правда.
Роман Жахів
Окрім інформації про те, хто тебе оцінює, хотілося б іще знати статистику відвідуваності персонального блогу (зареєстрованими користувачами та гостями сайту).
Ірина Тригуб
відвідуваність — так, а хто оцінює я б не хотіла знати. Ви не думали, що чиясь негативна оцінка повпливає на обєктивність щодо цієї людини?
Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте